ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА ПАУЗА

КОЛКУ МИЛИЈАРДИ ЛУЃЕ ЈА ПРИЗНАВААТ МАКЕДОНИЈА ПОД УСТАВНОТО ИМЕ: Само 1/7 од светската популација не нарекува ФИРОМ

ECA
Loading...

Над шест милијарди луѓе на светот живеат во земји кои што ја признале земјава како Република Македонија.

Документ објавен од движењето #бојкотирам покажува дека вкупно 6, 413,228,000 луѓе живеат во четириесетина земји чии што влади ја признале Македонија под уставно име или и се обраќаат на земјава со Република Македонија во билатерлните односи.

Вкупно на светот има 7,5 милијарди луѓе што значи дека земјите кои не признаваат како ФИРОМ имаат 1,1 милијарда жители или нешто помалку од 1/7 од светското население.

извор:маркукуле.мк

Loading...