СЕКС И ЉУБОВ

Три знаци што ќе ви кажат дали ќе останете заедно засекогаш

ECA
Loading...

На почетокот на секоја врска луѓето мислат дека ќе останат заедно засекогаш. Подоцна, сепак, за жал или за среќа, доаѓа до разделување.

Сепак, постојат неколку универзални начини за да дознаете дали вашата врска ќе трае вечно. Еве неколку фактори кои би можеле да сугерираат за судбината на вашата интимна врска.

1. Имате слична смисла за хумор

Зар не е неверојатно кога ќе ги разберете шегите на вашиот партнер и кога ќе видите дека тој/таа го разбира вашето чувство за хумор? Понекогаш смислата за хумор помага да се задржи врската и среќен да биде семејниот живот. Значи, ако сте на истата страница, условно кажано, има 90% шанса да имате успешен и среќен живот.

2. Имајте еднаков поглед на родителството

Кога двојката ќе одлучи да има дете, тоа значи дека нивната врска е стабилна. Но, постојат и скриени фактори – можеби мислите дека едно дете е доволно, додека вашиот партнер може да инсистира на тоа да имате две деца. Исто така, може да имате разлики во однос на грижата за нив. Подобро е да разговарате за овие прашања однапред за да имате идеја за тоа што ќе треба да направите во иднина. Слично на тоа, треба да се разговара и прашањето на финансирање.

3. Не обидувајте се да го промените другиот

Ова се однесува на оние кои на почетокот на врската мислат: „Не ми се допаѓа многу неговиот карактер, но ќе можам да го променам“. Не, нема да успеете. Веројатно ќе можете да го инспирирате партнерот за некоја промена, но ако има нешто што навистина не ви се допаѓа, и мислите дека со време ќе можете да го коригирате, нема смисла да започнувате врска воопшто.

Loading...